Zephyr ZP 1446 E 800W
Наслади се на аромата на хрупкав, прясно изпечен хляб с хлебопекарна ZEPHYR ZP 1446 E. Какво по-неустоимо от филиийка хляб, намазана с топящо се масло рано сутрин. При това с минимални усилия хлебопекарната е умен и сложен уред, готов да те замести винаги и без възражение. Със своята компютърна памет и различни функции, тя ще ти осигури истинска наслада. Поставяш съставките, избираш една от 12-те програми и стартираш! Имаш възможност за избор между бял, черен, френски, пълнозърнест и малцов хляб, хляб с овесени ядки, тесто за рула и пици, кифлички, кекс, конфитюри, мармалади и още много (ще се изненадаш, че с нашата хлебопекарна можеш да приготвиш и конфитюр). Разнообразие от вкусове, с които да зарадваш семейство и приятели с прясно приготвени домашни наслади.
Не си сигурен, кога ще вечеряш или обядваш?
С хлебопекарна ZEPHYR нямаш проблем, защото с функцията за държане на топлината за 60 минути, изделията ти ще са наистина пресни и топли за по-продължителен период, и дори гостите ти да закъснеят, ще останат очаровани от теб и твоите умения!
Основните характеристики на хлебопекарна ZEPHYR ZP 1446 E са:
Пълен капацитет: 750-1250 гр.С 12 различни програми.Таймер за отложен старт до 13 часа.НОВО: Настройка за степента на изпичане на коричката!
10 минути памет при спиране на захранването.
Функция за задържане на топлината за 60 минути.
Регулиране загара на коричката: лек, среден, силен.
Незалепващо покритие на кошницата и греблото.
LCD дисплей
Функция за приготвяне на хляб без глутен!
Ненагряващ се корпус
Демонтиращи се кошница и капак за лесно почистване - подходящи и за почистване в съдомиална машина!
Голямо прозорче за наблюдение (илюминатор).
Термоизолиран корпус.- Гумени крачета против пързаляне.
Аксесоари в комплекта:
- Кука за изваждане на греблото;
- Мерителна чаша;
- Мерителна лъжица.
С хлебопекарна ZEPHYR ZP 1446 E приготвянето на хляб е наистина елементарно, със следната рецепта за черен хляб:
Стъпка 1: Изсипи/смеси следните съставки в кошницата: 1 чаша вода, 2 суп.л. обезмаслено мляко на прах, 2 суп. лъжици слънчогледово олио, 2 и половина суп. Лъжици захар, 2 щипки сол, 3 чаши пшенично брашно и 1¼ ч.л. суха мая.
Стъпка 2: Пусни програма 1 Basic.
Това е! Остава само да чакаш готовия прясно изпечен черен хляб! С този чудесен уред няма да виждаш ръцете си в брашно или тесто - всичко става бързо, лесно и чисто. А и много вкусно!
Хлебопекарната поддържа работа с почти всички видове брашно, включително: Брашно за хляб (Брашното за хляб има високо съдържание на глутен), Обикновено брашно (не съдържа бакпулвер), Пълнозърнесто брашно, Черно пшеничено брашно (типово брашно), Брашно за самовтасване (за кекс и сладкиши), Царевично и овесено брашно и Брашно без глутен (например от Лимец).
*В документите към хлебопекарната ще намериш Ръководство за употреба, в което има още много примерни рецепти и инструкции за приготвянето на пресен хляб и други тестени изделия.