Марка: Doctor Nature\r\nОпaковка: 60 капсули за 30 дни\r\n\r\n Патентован екстракт от луковици на черен чесън - ABG10 + ®\r\n За здраво сърце и сърдечносъдова система\r\n За добър имунитет\r\nВсяка капсула съдържа: патентован сух екстракт от луковици на черен чесън ABG10 + ® (Allium sativum L.), стандартизиран до 0,1% S– алил цистеин (allyl cysteine – SAC) - 125 mg.\r\n\r\nНачин на употреба: 2 пъти х 1 капсула, приети сутрин и преди вечеря с 200 ml вода\r\n\r\nDr. Nature препоръчва за подпомагане при:\r\n\r\n Профилактика на сърдечносъдовата система\r\n Антиоксидантна защита\r\n Намален имунитет\r\n В периоди на настинки и вирусни инфекции\r\n Намаляване на възпалението\r\n Висок холестерол\r\n Високо кръвно налягане\r\n Проблеми с кръвната захар\r\n Превенция срещу атеросклероза\r\n Прочистване на кръвоносните съдове\r\n За намален риск от образуване на съсиреци\r\n За подобряване на храносмилането\r\n Изчистване на червата от токсини и паразити\r\nДруги ползи\r\n\r\n Подобряване на детоксикацията на черния дроб\r\n Стимулиране на паметта и защита на мозъка\r\n Баланс на хормоните\r\n Грижа за костите\r\n Помощ при отслабване\r\n\r\nПриемът на продукта Dr. Nature Черен чесън се препоръчва за цялостна подкрепа на работата на сърдечносъдовата система, както и за стимулиране на естествените защитни сили на организма, особено в периоди на вирусни или други инфекции. За разлика от белия чесън, черният чесън, получен в процес на ферментация, не дразни стомаха и не причинява лош дъх.\r\n\r\nЧерният чесън всъщност е…бял чесън, който „зрее и ферментира“ при контролирани условия на ниска температура и относително висока влажност в продължение на няколко седмици. Скилидките чесън стават тъмнокафяви, а след това антрацитно черни на цвят, като в крайна сметка се карамелизират – сложна ензимна реакция, известна като „реакцията на Мейлард“. Черният чесън съдържа по-висока концентрация на съединението S-алилцистеин, за което е установено, че оказва мощна подкрепа на сърдечносъдовата система. Като цяло, черният чесън има супер антиоксидантен капацитет (съдържа полифеноли и флавоноиди, достигащи 10 пъти по-високи стойности в сравнение с обикновения бял чесън).\r\nDr. Nature Черен чесън съдържа патентованата съставка ABG10 + ® с изключително висока усвояемост, богата на S–алил цистеин с кардиопротективни ползи. При процеса на ферментация активното вещество в чесъна алицин се превръща в SAC (S–алил цистеин), който е по-стабилен и 100% бионаличен. Това означава незабавно усвояване на хранителните вещества. Има клинично потвърден механизъм на действие: води до подобряване на сърдечната контракция; помага за облекчаване на оксидативния стрес; намалява „лошия“ холестерол.\r\n\r\nКак действа\r\n\r\n Антиоксидантни свойства\r\n\r\nАктивната съставка в черния чесън S–алил цистеин (SAC) е известна със своите силни антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес в тялото. Това може да защити клетките и тъканите от увреждане, причинено от свободните радикали, и да поддържа цялостното здраве.\r\n\r\n Сърдечносъдово здраве\r\n\r\nЧерният чесън може да допринесе за здравето на сърдечносъдовата система, като помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола. Тези ефекти могат потенциално да намалят риска от сърдечни заболявания.\r\n\r\n Имунна подкрепа\r\nАнтиоксидантите в черния чесън могат да засилят имунната система, помагайки на тялото да се бори с инфекциите и болестите. Чесънът като цяло помага за засилване на имунната ни система благодарение на своите антивирусни, противогъбични, антибактериални и антипаразитни свойства.\r\n\r\n Противовъзпалителни ефекти\r\n\r\nДоказано е, че SAC има противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при състояния, свързани с хронично възпаление.\r\n\r\n Подобрено кръвообращение\r\n\r\nНякои проучвания показват, че черният чесън може да подобри кръвообращението и да намали риска от образуване на кръвни съсиреци.\r\n\r\nПроучвания показват, че черният чесън може да намали показателите за сърдечни заболявания, включително нивата в кръвта на общия холестерол, LDL („лошия“) холестерол и триглицеридите. Може също така да увеличи HDL („добрия“) холестерол. Според германско проучване черният чесън може да повиши „добрия“ холестерол със средно 8 %.\r\n\r\nВ проучване от 2019 г., свързано с прилагане на диета с високо съдържание на мазнини и захар, използването на екстракт от черен чесън води до метаболитни подобрения като понижен холестерол, намалено възпаление и регулиране на апетита. Установено е, че пациентите с диабет, които го консумират, имали значително по-ниски нива на глюкоза и инсулин в кръвта си в сравнение с тези, които не са го приемали.