Омега 3 рибено масло 1000 мг 2 х 90 капсули Фортекс
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Дозировка и начин на употреба
\n1-3 капсули на ден по време на хранене.
Противопоказания
\nНе приемайте, ако сте алергични (свръхчувствителни) към аткивното и/или някое от помощните вещества.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Активни съставки
\nвитамин Е (D-алфа-токоферил ацетат) 10mg ?-ТЕ.
Помощни вещества
Глицерол, вода.
Омега-3 Фортекс
\n
- \n
- \n
\n\n
Омега-3 Фортекс съдържа 1000 mg концентрирано рибено масло, с 18% ЕРА и 12% DHA незаменими ненаситени мастни киселини.
\n
Категорично е доказано в многобройни клинични проучвания, че приемът на oмега-3 мастни киселини (EPA и DHA) е от изключително значение за здравето на човека.Омега-3 подпомага дейността на всички системи и органи в организма на човека. Допринася за нормални:
\n- \n
- сърдечна дейност \n
- нива на холестерола и триглицеридите в кръвта \n
- мозъчна дейност \n
- метаболизъм \n
- еластичност на кожата \n
Омега-3 Фортекс е от лидерите на българския пазар, заради безспорните си предимства:
\n- \n
- голямо съдържание на омега-3: 1000mg в една капсула \n
- голямо количество: 90 меки желатинови капсули в една опаковка \n
- добър състав: масло от сьомга и добавен витамин Е като силен антиоксидант \n
- европейски произход \n
- добра цена \n
Сърдечносъдови заболявания
\nСърдечносъдовите заболявания са бичът на съвременното общество. Те са причина за най-много смъртни случаи като процентът на заболеваемост постоянно расте и разширява възрастовата си граница.
\nЕдна от причините за широкото разпространение на сърдечно-съдовите заболявания е нездравословното и наситено с консумация на мазнини хранене. Мазнини под формата на наситени мастни киселини се влагат и във всички полуготови пакетирани храни, които са лесно достъпни във всеки хранителен магазин. Целта е значително увеличаване на срока на годност на продуктите.
\nНе всички мазнини обаче са вредни.
\nОмега-3 ненаситените мастни киселини
\nСъществуват и полезни мазнини – това са oмега-3 ненаситените мастни киселини. Те са не само полезни, но и изключително необходими за дейността на всички системи и органи в организма на човека.
\nРедица клинични тестове доказват изключителната заслуга на oмега-3 мастните киселини за сърдечната дейност. Те подобряват функцията на кръвоносните съдове (особено при прединфарктни и постинфарктни състояния), помагат за добрата работа на сърдечния мускул, намаляват холестерола и триглицеридите, понижават кръвното налягане.
\nОмега-3 не се синтезират в тялото, а трябва да бъдат приети от организма чрез храната.
\nНай-бързо усвояемите oмега-3 (DHA и EPA) се съдържат в рибните продукти, чиято консумация е крайно недостатъчна. Последните изследвания показват голям недостиг като цяло в тялото на човека на изключително важните oмега-3 (DHA и EPA) мастни киселини.
\nИнтересът към oмега-3 произлиза от наблюденията върху феномен в Гренландия: храната на ескимосите е изключително богата на мазнини от морски произход (oмега-3 ненаситени мастни киселини). Установено е, че на този начин на хранене се дължи изключително ниската заболеваемост на сърдечно-съдовата система.
\nПроведените редица изследвания по категоричен начин доказват важната роля на oмега-3 в профилактиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания. Омега-3 киселините са незаменими и при лечение и профилактика на психични и неврологични разстройства, корекция на теглото, заболявания на очите, костите, ставите и други.
\nОмега-3 Фортекс са незаменими ненаситени мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова) и DHA (докозахексаенова). DHA и EPA киселините са с рибен произход и се усвояват моментално в клетките на тялото. Категорично е доказано, че поради дълговерижната си молекулна структура те са по-полезните и по-необходимите мастни киселини.
\nОсновната биологична роля на ненаситените мастни киселини е изграждането на клетъчните мембрани. Омега-3 киселините се вграждат в двойния фосфолипиден слой на клетъчната мембрана като по този начин подобряват подвижността, течливостта и пропускливостта. Омега 3 са необходими за всяка клетка в тялото на човека.
\nИзключително положителни са резултатите от тестовете на омега-3 за подпомагане на сърдечната дейност. След провеждането на клинични проучвания се установява, че приемът на дълговерижните омега-3 мастни киселини (EPA и DHA) води до понижаване на риска от появата на сърдечно-съдово заболяване по следните механизми:
\n- \n
- предотвратяват се аритмиите \n
- понижава се риска от тромбоза \n
- понижава се количеството на триглицеридите \n
- подобрява се функцията на ретикуло – ендотелната система \n
- понижава се кръвното налягане \n
- намалява се възпалението \n
- забавя се прогресията на атеросклерозата \n
Провеждат се много изследвания, които неоспоримо доказват важността на омега-3 киселините за:
\n- \n
- добрата работа на сърцето \n
- развитието на мозъка \n
- правилния метаболизъм и съответно здравословното тегло \n
- доброто състояние на очите, косата, костите \n
- еластичността на кожата \n
- психическото здраве и самочувствието \n
- силния имунитет \n
Защо DHA е толкова важна по време на бременност и кърмене?
\nПо време на развитието на плода, DHA бързо се натрупва в специфични тъкани, които продължават развитието си след раждането – мозък, очи, черен дроб, мастна (мазнина) и скелетна мускулатура, особено през последните три месеца от бременността и първите 6 месеца от неговия живот, когато е изключително хранено с кърма. Това е периодът, когато правилното хранене на бебето е изцяло зависимо от приема на хранителни микроелементи от майката.
\n
\n