Ябълков пектин на прах х 40 гр
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Ябълков пектин на прах се препоръчва при завишени нива на лош холестерол; сърдечно и мозъчно съдови проблеми; гастрити; язви и стомашно-чревни заболявания; чернодробни заболявания и цироза; наднормено тегло и затлъстявания; детоксикиране на организма от тежки метали; склонност към образуване на камъни в жлъчката, както и при атеросклероза.
В храносмилателния тракт пектините абсорбират отровните вещества, гнилостните продукти и токсините, отделяните от бактериите, като съдействуват за тяхното обезвреждане и изхвърляне от организма. Пектиновите вещества неутрализират действието на киселините и основите.
Пектинът свързва жлъчните киселини в червата. Той напълно ферментира под въздействието на микробите в дебелото черво (за разлика от неразтворимата целулоза). Подпомага функцията на дебелото черво и увеличава разграждането на несмилаемите фекални отпадъци. Нормализира нивото на кръвната захар след приемане на въглехидрати. Намалява увеличените нива на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта, без да понижава нивото на добрия холестерол. Причинява забавяне процесите на храносмилане, което води до увеличаване чувството на ситост. Този продукт не съдържа захар и е подходящ за ползване от диабетици. Продължителната употреба води до нормализиране на кръвното налягане.
Начин на употреба: Профилактично - 5 г (1 чаена лъжица) пектин се разбива в 20 г вода и 1 чаена лъжича мед. Взима се половин час преди хранене
Лечебно - 3 пъти по 5 г пектин преди хранене.
Да се съхранява на сухи и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (22С). За директна консумация. Да не се използва, като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца.
Състав: ябълков пектин: