Флора 10 про и пребиотици за чревната флора и имунитета х 15 капсули Абофарма
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
ФЛОРА 10 капсули x15 АБОФАРМА / FLORA 10 capsules x15 ABOPHARMA
\n\n
Флора 10 е хранителна добавка, който съдържа и пробиотици, и пребиотици. Голямото разнообразие от различни бактериални щамове е в оптимално количество, което способства за поддържането на нормална чревна флора.
\nВ човешкото тяло живеят над 100 трилиона бактерии. От тях 95% се намират в чревната система. Те са в основата на храносмилането, метаболизма и имунната защита. Както навсякъде, така и в тялото, бактериите могат да бъдат добри (помагащи) и не толкова добри (вредни). Пробиотиците във Флора 10 оказват цялостно благотворно въздействие върху организма. Директно се колонизират върху чревната лигавица и започват да произвеждат жизненоважни ензими, витамини, аминокиселини и други клетъчни биопродукти.
\nНай-известни са млечно-киселите бактерии (Lactobacillus acidophilus) и бифидобактериите (Bifidobacterium longum). Това са микроскопични живи организми, които спомагат за балансиране на чревната микрофлора. Чрез тях имаме възможността да се прочистим от токсините, да засилим имунната си система и да подпомогнем нормалното функциониране на храносмилателния тракт.
\nМлечно-киселите бактерии – лактобацили (Lactobacillus acidophilus) произвеждат някои ензими, между които галактаза, която е нужна за усвояване на млечната захар. Тя е изключително ценна бактерия за кърмачетата. Оказва благоприятно влияние за поддържане нормалното състояние на пикочо-половите пътища, стомашно-чревния тракт и нивото на холестерол в организма. Бифидобактериите (Bifidobacterium) подобряват дейността на стомашно-чревния тракт и храносмилането, подпомагат усвояването на лактозата и метаболизма на въглехидратите.
\nСтрептококус термофилус (Streptococcus thermophilus) – още една млечнокисела бактерия, която заедно с Лактобацилус Булгарикус (Lactobacillus bulgaricus) участва в преработката на белтъка казеин до лесно усвоими съставки. Използва се и за заквасване на млечнокисели продукти. Това е единствената безвредна за човека стрептококова бактерия, която обича топлината и подпомага поддържането на еластичността на кръвоносните съдове. Името термофилус недвусмислено показва, че тя обича топлината. Стрептококус термофилус синтезира и поддържа еластичността на кръвоносните съдове. Освен за ферментацията Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus играят важна роля и при преработката на белтъка казеин (който в млякото винаги е свързан с калция) до по-лесноусвоими съставки.
\nПолезните бактерии не само защитават от болести, но и произвеждат важни за организма вещества – незаменими аминокиселини, витамини (В1, В2, В6, В12, К) и ферменти, без които не можем да разградим приетата храна.
\nПребиотиците са храната на добрите бактерии. Представляват фибри, подпомагащи развитието на благоприятния ефект на пробиотиците и оцеляването им в чревния тракт. Увеличават усвояването на минерали и стимулират растежа на бифидо бактериите и лактобацилите. Пребиотиците подобряват нашия метаболизъм, като подпомагат полезните бактерии в дебелото черво (колона) и така укрепват здравето.
\nФруктоолигозахаридите (FOS) са нискокалорични, неусвоими въглехидрати, действащи благоприятно на костното здраве, имунната система и баланса на полезните бактерии в храносмилателната система. Тези съединения се считат за пребиотици. Отнасят се към олигозахаридите, изградени от глюкоза и фруктоза – на тях се дължи от 30% до 50% от вкуса на обикновената захар. След като бъдат погълнати, се насочват към дебелото черво. Попаднали там, те стимулират активно дейността на стомашно-чревната микробиота – полезни микроорганизми, подпомагащи метаболизма на хранителните вещества и съдействащи за оптимално храносмилане. Продуктът стимулира повишаване на броя на бифидобактериите и лактобацилите. Фруктоолигозахаридите имат още едни полезен ефект – засилват капацитета на абсорбция на калций от организма, който увеличава вероятността за подобряване на костната плътност.
\nПредимство на продуктите Flora е наличието на голямо разнообразие от различни щамове и количеството, което се съдържа в тях (7 млрд. при децата и 10 млрд. при възрастните)!
\nСЪСТАВ
\nEстествен желатин (за капсулата), инулин, фрукто-олигозахариди (FOS), витамин С (аскорбинова киселина), *Лактобацилус булгарикус 100 млрд. живи бактерии (CFU)/g (3 млрд. живи бактерии /капсула), *Лактобацилус ацидофилус 150 млрд. живи бактерии (CFU)/g (3 млрд. живи бактерии /капсула), микрокристална целулоза, *Стрептококус термофилус 200 млрд. живи бактерии (CFU)/g (2 млрд. живи бактерии /капсула), Витамин В3 (ниацин), микронизиран силициев диоксид, “*Стрептококус лактис 100 млрд. живи бактерии (CFU)/g (0,5 млрд. живи бактерии /капсула), *Лактобацилус касей 100 млрд. живи бактерии (CFU)/g (0,5 млрд. живи бактерии /капсула), *Ентерококус фациум 100 млрд. живи бактерии (CFU)/g (0,5 млрд. живи бактерии /капсула), магнезиев стеарат, *Бацилус куагуланс 200 млрд. живи бактерии (CFU)/g (0,5 млрд. живи бактерии /капсула), витамин В1 (тиамин хидрохлорид), оцветител: титаниев диоксид.
\nСЪДЪРЖАНИЕ В 1 КАПСУЛА
\n– Инулин 80 mg
\n– FOS (Фруктоолигозахариди) 50 mg
\n– Витамин С 30 mg (37% ПДП) 90 mg
\n– Лактобацилус булгарикус 30 mg, 3 млрд. живи бактерии
\n– Лактобацилус ацидофилус 20 mg, 3 млрд. живи бактерии
\n– Стрептококус термофилус 10 mg, 2 млрд. живи бактерии
\n– Витамин В3 9 mg
\n– Стрептококус лактис 5 mg, 0.5 млрд. живи бактерии
\n– Лактобацилус касей 5 mg, 0.5 млрд. живи бактерии
\n– Ентерококус фациум 5 mg, 0.5 млрд. живи бактерии
\n– Бацилус куагуланс 2,5 mg, 0.5 млрд. живи бактерии
\n– Витамин В1 0,7 mg
\nПРИЕМ
\n– Вземайте по 1 капсула 1-3 пъти на ден между храненията.
\nСъхранение:
Съхранявайте на хладно и сухо място, далече от деца при температура под 25 ºС.
Предупреждение:
Тази хранителна добавка не е заместител на разнообразното и балансирано хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Произведено в Италия за ABOPharma.